διαμαντια και μπλουζ...

διαμαντια και μπλουζ...
♥ οταν ολοι τρεχουν κατω απ τις ομπρελες,εγω θα στεκομαι κατω απ την βροχη..

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ..

"Μία ακόμα επανάσταση είναι απαραίτητο να γίνει,
αυτή που δε θα τελειώσει όταν ο ηγέτης της αναλάβει την εξουσία
Χοσέ Μαρτί




Θεωρείται ο εθνάρχης των Κουβανών. Ταυτόχρονα, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του Ισπανόφωνου κόσμου, με τη σκέψη του να παραμένει διαχρονική και οικουμενική. Ο Χοσέ Μαρτί αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των Κουβανών, όποιες πολιτικές πεποιθήσεις κι αν έχουν.
Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Κούβας από την Ισπανία. Ταυτόχρονα, ήθελε να μην περιέλθει το νησί στην εξουσία οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Πίστευε ότι η ελευθερία και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά οποιασδήποτε πολιτικής. Στα γραπτά του καταδίκαζε όλα τα δεσποτικά καθεστώτα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η μόρφωσή του τον κατέστησε ικανό να διαχειριστεί πολλά διαφορετικά ζητήματα. Διακήρυττε ούτως ή άλλως "Το να είσαι μορφωμένος είναι ο μοναδικός τρόπος να είσαι ελεύθερος".
Ο Μαρτί γεννήθηκε στην Αβάνα το 1853. Μόλις σε ηλικία 17 ετών εξορίστηκε στην Ισπανία λόγω της αντίθεσής του στο αποικιακό καθεστώς. Βρέθηκε σε χώρες, όπως η Γουατεμάλα και η Βενεζουέλα, και πάντα αγωνίστηκε υπέρ των δικαιωμάτων των λαών τους. Μόνιμη φροντίδα του όμως έμεινε η οργάνωση του αγώνα των Κουβανών. Το 1895, ως επικεφαλής του Επαναστατικού Κουβανικού Κόμματος, ηγήθηκε του Δευτέρου πολέμου για την Ανεξαρτησία της Κούβας και σκοτώθηκε σε μια από τις πρώτες μάχες.
"Οι άνθρωποι των πράξεων, κυρίως αυτοί των οποίων οι πράξεις οδηγούνται από την αγάπη, ζουν για πάντα", συνήθιζε να λέει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου