διαμαντια και μπλουζ...

διαμαντια και μπλουζ...
♥ οταν ολοι τρεχουν κατω απ τις ομπρελες,εγω θα στεκομαι κατω απ την βροχη..

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δεν είναι κακο να είσαι καλός...

περι Περηφάνειας ,Εγωισμου,Αξιοπρεπειας,Κυνισμου και άλλων τινών.

Καθομαι  που λέτε στον υπολογιστή και προσπαθω ν βάλω σε μια σειρά ό,τι σκεφτόμουν πριν λίγο πλέκοντας ενα κασκόλ του γιου μου -εδω και καιρό κι ακόμα να τελειώσει-.
Σκεφτόμουν όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου κι που κατα καιρούς με στολίζουν μ αυτά λέγοντάς τα σαν βρισιά.
τι πάει να πει περήφανος; οτι δεν καταδεχεται  να τον λυπούνται,να τον βοηθανε,να τον ελεούν.
Εγωιστής; Αυτός που νομίζει ότι τα ξερει ολα,ενας παντογνωστης σοφίας,μια ανθρωπινη εγκυκλοπαιδεια δηλ.εννοείται ότι κανείς δεν είναι έτσι,κι οποιος πλησιάζει στη συσσώρευση πολλών γνώσεων είναι σε θέση να καταλαβει πως ενα τυχαίο γεγονός μπορεί να ανακόψει οποιουδήποτε την πορεία στο αψε σβησε,αρα  πιθανόν και αχρηστα να είναι όλα,ενω αν τα θεωρεί χρησιμα τουλάχιστον δεν είναι εγωιστής.
Ο Αξιοπρεπής; Ατομο που δεν δίνει δικαίωμα πουθενα να τον σχολιάσουν είτε για την εξωτερική του όψη, ειτε για τα πιστεύω του ,αυτος που ζει ησυχα κ ομορφα...
Ο κυνικός; α,εδω  είναι που τα χαλαμε,,,είναι η λέξη που με κανει κι ανατριχιάζω γιατι αυτη η συμπεριφορά είναι ηθελημένη κ επικτητη.Ζορίζεται καποιος και να την υιοθετήσει,να την περιφερει εδω κ εκεί, κ  το χειροτερο να αποδεικνύει ότι είναι τετοιος..
Η δική μου γνώμη; κουραφεξαλα με λίγα λόγια.
Ποιος έχει αξία μεσα σ ενα κοινωνικό σύνολο; Ο πλούσιος; μπα...οι πλουσιοι φτωχαίνουν είτε απο χρήματα, είτε απο ηθικές αξίες ,είτε είτε...
Ο μορφωμένος; μακαρι αλλα πού; η γνώση είπαμε είναι ανεξαντλητη και δεν υπάρχει κανενας που να θεωρεί αυτοκριτικά πάντα τον ευτο του ως τετοιο.
Ο εγωιστής,ο ξερολας,ο κυνικός, ο ποιός; τελος πάντων;;
Η δική μου γνώμη; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ με μια λέξη.
Αυτός που ξερει τι παει να πει καλοσυνη,ξερει να βοηθάει,ξερει να κατανοεί ακόμα και την αφελεια καποιου,αυτος που  συνειδητα δεν κανει κακο σε κανένα.Και προσοχή!! οχι ο ανθρωπος που μιλάει για τα παιδια του κοσμου που λιμοκτονούν,για τα ζωα [που αξαφανίζονται,για το καθε κακό που συμβαινει εξω και είναι μακρια απ την πορτα του..
Αλλά αυτος που ακουει το παιδι του,χαιδευει αυτον που αγαπαει,νοιαζεται για τον φιλο του αν εχει να τον δει καιρο,βρισκει χρονο για τους γερους γονείς του...
Γιατι η  κακη συμπεριφορά είναι και το χερι που δεν σ ακουμπησε  χαιδευοντας σε ,οταν το χρειαζοσουν.
Και ας ερθω εδω μεσα που ενα σωρο χαρακτήρες ανακαλυψα και μελεταω ακομα.
Η χειροτερη απ ολες είναι η  ομαδα  αυτών  που εχοντας μια καποια κοινωνικη καταξιωση θεωρουν κοσμιο να μιλανε  υποτιμητικα,απαξιωτικα-υβριστικα για άλλους. Γρφουν κατι,γλείφοντας τους , τους απανταει ενα σωρος απο άτομα και αυτοι δεν καταδεχονται να απαντησουν η να σχολιασουν.μοιαζουν με ενα μηχανακι που παει ενα βημα και μετα ο οδηγός το αφηνει να παει μονο του κ οποιον παρει ο χαρος...λυπηρο φαινομενο ,γιατι με τοσο κοσμο γυρω τους θα μπορουσαν να υιοθετησουν πιο κοινωνικες συμπεριφορες και ακολουθωντας τις οι οπαδοί τους κατι ν αλλαζε σ αυτη τη χωρα.
Μερικές φορές εκνευριζομαι μ αυτα (ηταν ακριβως η αιτια που το εγραψα).Αλλοτε μου φαινονται αστεια ολα αυτα..
Πιστευω δε, οτι οποιος εχει παιδια,εχει σπιθες καλοσυνης μεσα του...αρα τι είναι αυτο που τον  κεντριζει και είναι αλλιως;
Ε, μπορεί να φταινε και οι ρυθμοι μιας πρωτευουσας,μπορει ομως και οχι.
Δεν είναι κακο να είσαι καλός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου