διαμαντια και μπλουζ...

διαμαντια και μπλουζ...
♥ οταν ολοι τρεχουν κατω απ τις ομπρελες,εγω θα στεκομαι κατω απ την βροχη..

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ(κσ) (Μερος Α')

    Πρωι 24ης Δεκεμβριου 2098μ.Χ.Η δεκαοχταχρονη ........ σηκωθηκε με ενα εντονο συναισθημα αδημονιας,που ομως μπορουσε πολυ ευκολα να προσδιορισει την αιτια του.Επιτελους,θα πραγματοποιουσε το πρωτο διαπλανητικο της ταξιδι.Ο νομος δεν επιτρεπει,αν δεν εχεις κλεισει τα δεκαοχτω να κανεις ενα τετοιο ταξιδι χωρις τη συνοδια κηδεμονα.Μεχρι τωρα οι γονεις της δεν την ειχαν παρει μαζι τους.Παρ'ολα αυτα τοσα κ τοσα ειχε ακουσει απο εκεινους,γι'αυτο το πρωτο τους ταξιδι πριν αρκετα χρονια οταν κ εκεινοι ηταν στην ηλικα της.
    Με το που ανοιξε τα ματια της,πεταχτηκε απο το κρεβατι και κατευθυνθηκε σαν υπνωτισμενη στο μεταλλικο της γραφειο,ανοιγοντας αμεσως τον υπολογιστη της.Πατησε τα πληκτρα και μπηκε στο προγραμμα "space",ζητωντα πληροφοριες για τον πλανητη Δια.Εκει θα πηγαιναν με τα υπολοιπα παιδια της ταξης.Την ενδιεφεραν τα παντα.Ηθελα να ειναι προετοιμασμενη απολυτα γι'αυτο το ταξιδι.Η φωνη της μητερας της κ το διακριτικο χτυπημα στην πορτα τη διεκοψαν-ειναι ωρα να ετοιμαστεις,της ειπε.
Χωρις καθυστερηση η .......... κατευθυνθηκε στο μπανιο κ πλυθηκε με το ειδικο απολυμαντικο υγρο,οπως καθε πρωι.Δεν αντισταθηκε στον πειρασμο να χρησιμοποιησει νερο για το προσωπο της,αλλα συγκρατηθηκε να μην κανει σπαταλη αφου το νερο το χρησιμοποιουσαν με φειδω τα τελευταια χρονια,λογω της ελειψης του.Οταν τελειωσε,βρηκε τους γονεις της να την περιμενουν στην τραπεζαρια για το πρωινο.Για να γιορτασουν το γεγονος του ταξιδιου,η μητερα ειχε βγαλει τα σερβιτσια της γιαγιας απο το παμπαλαιο επιπλο,το μονο ξυλινο επιπλο που υπηρχε στο σπιτι.Πηρε τις βιταμινες της,κατεβασε βιαστικα το χαπακι κ ηπιε το χυμο απο φρουτα.
-Καλο ταξιδι,της ευχηθηκε ο πατερας της,αν και ειναι κριμα που δεν θα σε εχουμε κοντα μαςαυριο στη γιορτη των Χριστουγεννων.
-Πραγματι,συμφωνησε κ η μητερα,απλα καταλβαινουμε πως κ εσυ περιμενες το ταξιδι αυτο πώς και πώς.Αλλωστε κ εμεις,οταν καναμε το πρωτο μας διαπλανητικο,στην ηλικια σου,ειχαμε μεγαλη αγωνια.
     Καθε χρονο,η τελευταια αυτη βδομαδα του Δεκεμβρη ηταν βδομαδα γιορτης κ ξεφαντωματος.Ολοι ψωνιζαν καινουρια πραγματα και στο σπιτι μαζευοταν κοσμος στις 25 του μηνος που χορευε,τραγουδουσε και ανταλλασε δωρα.Απο τοτε που η .......... θυμοταν τον εαυτο της η μερα των Χριστουγεννων ηταν ξεχωριστη.Επαιρνε πολλα δωρα απο συγγενεις κ φιλους,καθονταν ολοι στο μεγαλο τραπεζι κ γευονταν νοστιμιες φτιαγμενες απ'τα χερια της μανας της,απο παλιες συνταγεςτης προ-προγιαγιας της.Οταν παλιοτερα ειχε ρωτησει τι γιορταζουνε τη μερα των Χριστουγεννων η μαμα της της ειχε απαντησει με λιγα λογια:"Τιμουμε τη μνημη ενος ανθρωπου ξεχωριστου που πριν χιλιαδες χρονια γεννηθηκε στη γη,εζησε μια ζωη διαφορετικη απο τους αλλους ανθρωπους διδασκοντας,Καλοσυνη και Αγαπη.Τον ελεγαν Ιησου,ηταν ολιγαρκης,ζουσε απλα κ βοηθουσε τους συνανθρωπους του.Ισως να ειχε και γνωσεις ιατρικης,γιατι ειχε γιατρεψει ανθρωπους που επασχαν απο ανιατες ασθενειες κ τον θεωρουσαν κατι σαν μαγο ή θαυματοποιο στην εποχη του".
      Οι συντομες αυτες εξηγησεις δεν ειχαν ικανοποιησει απολυτα τη ........ ,αλλα μεσα στο μυαλο της ειχε κυριως κρατησει,οτι τιμουσαν εναν ανθρωπο που εζησε προσφεροντας στους συνανθρωπους του αγαπη.Τα "θαυματα" δεν την πολυαπασχολουσαν,γιατι οι βιολογοι κ οι γιατροι ειχαν καταφερει στην εποχη της να δημιουργουν πριν τη γεννηση εμβρυα χωρις γενετικα προβληματα,αφου μπορουσαν να επεμβαινουν στο dna του εμβρυου,πριν αυτο ακομα γεννηθει.Ολοι λοιπον ηταν φτιαγμενοι απο τα "καλυτερα υλικα",γνωριζαν το μεσο ορο ζωης που ηταν τα 100 χρονια και η κατασταση ου οπως ειχε διαβασει στον υπολογιστη της ονομαζοταν "γηρατεια",δεν ηταν γνωστη.Μονο μια φωτογραφια της προ-προγιαγιας της ειχε δει σε ηλικια 70 ετων και ηταν αποκρουστικη.Οσο για την ακλοσυνη κ την αγαπη δεν μπορουσε να καταλαβει που ηταν το ιδιαιτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου